't iepenkrietje

opvang voor uw kostbaarste bezit


Zomervakantie weer voorbij

Zo wensen wij iedereen een gezond en liefdevol 2023 en zo is de zomervakantie al weer voorbij. Wat ging de tijd weer snel.

De afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten en hebben we samen met de kinderen weer van alles beleefd.

Afgelopen april vierden we ons 12,5 jarig bestaan. Waar is de tijd gebleven en wat zijn we gegroeid.  In dorpshuis de Soltketen hebben we dit feest gevierd. De kinderen konden springen op verschillende springkussens, zelf limonade tappen uit een opblaas koe,   stok vangen, schminken, suikerspin eten enz... Voor de ouders was er koffie en een drankje. Wat was het een gezellig feest.

Op het zomerfeest van de buitenschoolse opvang namen een aantal kinderen ook afscheid. Deze kinderen waren één van de eerste kinderen die wij op 't iepenkrietje in ons midden mochten verwelkomen. Zij werden als baby aan ons toevertrouwd en zijn bij ons gebleven tot ze naar het middelbaar onderwijs gaan. Wat zijn wij blij dat wij deze ontwikkeling mee hebben mogen maken en hebben gezien hoe zij van baby, naar peuter, naar kleuter, naar schoolkind tot puber zijn gegroeid.

Isa, Lis, Lynthe, Sven en Thijs heel veel plezier op de middelbare school en weet dat de deur altijd open staat voor een praatje. Wij wensen iedereen een gezond en liefdevol 2023! 


Sinterklaasfeest

Vrijdag 2 december was het zover. Zwarte Piet kon het iepenkrietje weer bezoeken. Alle kinderen en hun papa of mama waren om tien uur welkom om samen met ons dit feest te vieren. 

Kwart voor negen waren de kinderen mooi aan het spelen en wie zagen ze daar plotseling lopen? Sinterklaas en een piet. Snel naar het raam om te zwaaien. Gelukkig is Sinterklaas een echte kindervriend en zwaaide hij niet alleen. Hij kwam ook even binnen!! Wat een feest. Sinterklaas was op de Rietstek en was zijn laars kwijt. Deze zou bij Bakker Smit staan. Hij was op weg naar Bakker Smit, maar hij kon natuurlijk niet zomaar voorbij lopen zonder even de kinderen dag te zeggen.

Tien uur alle kinderen zaten in de kring of lekker bij mama, papa, leidster of oma op schoot en toen zwarte piet langs liep. Hij had een zak vol cadeautjes mee. Toen hij alle kinderen zag keek hij een beetje bedenkelijk. Hij vroeg zich af of hij wel genoeg cadeautjes mee had genomen. Samen met de kinderen heeft hij de cadeautjes geteld. Het waren er zeven en er waren veel meer kinderen. Voor de kinderen waren er niet genoeg, maar er waren wel precies zeven papa's en mama's. Zij mochten een cadeautje uitpakken. En wat zat erin..... Lege doosjes! 

Wat bleek zwarte piet had de cadeautjes zak gepakt waar de kinderen altijd mee spelen. Samen met de kinderen heeft hij de juiste zak gevonden en gelukkig zaten daar wel alle cadeautjes in.