't iepenkrietje

opvang voor uw kostbaarste bezit


Wij wensen iedereen een gezond en liefdevol 2023!
Sinterklaasfeest

Vrijdag 2 december was het zover. Zwarte Piet kon het iepenkrietje weer bezoeken. Alle kinderen en hun papa of mama waren om tien uur welkom om samen met ons dit feest te vieren. 

Kwart voor negen waren de kinderen mooi aan het spelen en wie zagen ze daar plotseling lopen? Sinterklaas en een piet. Snel naar het raam om te zwaaien. Gelukkig is Sinterklaas een echte kindervriend en zwaaide hij niet alleen. Hij kwam ook even binnen!! Wat een feest. Sinterklaas was op de Rietstek en was zijn laars kwijt. Deze zou bij Bakker Smit staan. Hij was op weg naar Bakker Smit, maar hij kon natuurlijk niet zomaar voorbij lopen zonder even de kinderen dag te zeggen.

Tien uur alle kinderen zaten in de kring of lekker bij mama, papa, leidster of oma op schoot en toen zwarte piet langs liep. Hij had een zak vol cadeautjes mee. Toen hij alle kinderen zag keek hij een beetje bedenkelijk. Hij vroeg zich af of hij wel genoeg cadeautjes mee had genomen. Samen met de kinderen heeft hij de cadeautjes geteld. Het waren er zeven en er waren veel meer kinderen. Voor de kinderen waren er niet genoeg, maar er waren wel precies zeven papa's en mama's. Zij mochten een cadeautje uitpakken. En wat zat erin..... Lege doosjes! 

Wat bleek zwarte piet had de cadeautjes zak gepakt waar de kinderen altijd mee spelen. Samen met de kinderen heeft hij de juiste zak gevonden en gelukkig zaten daar wel alle cadeautjes in.